Haemme vapaaehtoisia aikuisia turvaamaan nuorten illanviettoa

Solar Sound Festivaali tekee tiivistä yhteistyötä Seinäjoen kaupungin ja nuorisotyön kanssa. Solar Sound Festivaali haluaa tarjota turvallisen ympäristön sekä turvallisen tapahtuman jokaiselle festivaalin vieraalle. Solar Sound Festivaali on ikärajaton, koska haluamme tarjota myös nuorille mahdollisuuden nähdä suosikkiartistinsa. Festivaali on ikärajaton, mutta festivaalialueen sisällä on K18 alueita.

Festaripakan Ida ja Laura kohtaavat nuoria kesän aikana

Seinäjoella toteutetaan ehkäisevän päihdetyön Festaripakka-toimintamallia. Mallin avulla pyritään vähentämään ja ennaltaehkäisemään nuorten päihteiden käyttöä sekä edistämään vastuullista juhlimista ja päihteetöntä kaupunkiympäristöä. Festaripakassa kaupungin eri toimijat, viranomaiset, järjestöt, paikalliset kaupat ja ravintolat sekä asukkaat toimivat yhteistyössä.

Tänä kesänä Festaripakan työntekijät Ida ja Laura jalkautuvat nuorten pariin kesä- ja heinäkuun aikana eri puolilla kaupunkia. Idan ja Lauran kanssa nuoret voivat jutella matalalla kynnyksellä sekä pohtia omia päihteisiin liittyviä asenteitaan.

Festaripakan kesätyöntekijät Ida ja Laura tapaavat nuoria kesällä eri puolilla kaupunkia.

Haemme nyt vapaaehtoisia aikuisia

Solar Sound Festivaalilla sekä tapahtuman välittömässä läheisyydessä työskentelee runsaasti järjestyksenvalvojia, mutta suuressa tapahtumassa järjestyksenvalvonta ei ennätä jokaiseen tilanteeseen. Tästä syystä haemme vapaaehtoisia aikuisia jalkautumaan festarialueen läheisyyteen ja turvaamaan nuorten illanviettoa. 

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja jalkautuminen tehdään porukoissa, joissa on aina mukana myös nuorisotyön ammattilaisia. Vapaaehtoisten jalkautumisen Solar Sound- festivaalialueen ulkopuolelle koordinoi nuorisotyö ja EHYT. Jalkautumisen tavoitteena on edistää nuorten turvallista juhlimista. Nuorisotyöntekijät ja vapaaehtoiset aikuiset ovat nuoria varten keskustelemassa, kuuntelemassa ja ohjaamassa.

Vapaaehtoisuuteen järjestetään koulutus 9.8.2022 klo 17.30 Seinäjoen pääkirjaston Jaaksi -salissa.

 

Ilmoittautua voit alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Lue myös nämä

Solar Sound Festivalin aikataulu julki!

Jo 12-vuotista taivaltaan juhlistava Solar Sound Festival tuo jälleen liudan kotimaan kärkinimiä Seinäjoen OmaSp Stadionille 9.-10.8.2024. Kuukauden päästä järjestettävän festivaalin aikataulu on nyt julkaistu ja