Solar Sound Festival siirtyy kirkkokadulle, STEREO kiinnitetty ohjelmistoon

Seitsemännen kerran Seinäjoella järjestettävä urbaanin musiikin festivaali Solar Sound Festival siirtyy Sedu sisäpihalta Seinäjoen kirkkokadulle. Festivaali siirtyy näin ollen myös hieman lähemmäs kaupungin ydinkeskustaa. Festivaalin kokonaiskapasiteetti kasvaa päiväkohtaisesti useammalla tuhannella kävijällä.  Solar Sound Festivalin lauantain päiväliput on myyty loppuun kahdesti peräkkäin vuosina 2017 ja 2018.

“Vuodesta 2013 järjestetty kaupunkifestivaali on kasvanut vuosien aikana merkittävien valtakunnallisten urbaanin musiikin tapahtumien kärkijoukkoon. Ensi kesänä festivaalin historiassa käännetään uusi sivu, kun siirrymme kokonaisuudessaan suuremman päiväkohtaisen kapasiteetin mahdollistavalle kirkkokadun katualueelle. Tavoitteemme on kasvattaa tapahtumaa entisestään lähivuosien aikana. Solar Soundin tuotantotiimiä on vahvistettu ja luvassa on myös mielenkiintoista oheisohjelmaa, josta kerromme myöhemmin lisää.   -Tommi Mäki, promoottori

Uusi artistikiinnitys

Solar Sound Festival on kiinnittänyt Haloo Helsinki! -yhtyeen Leo Hakanen ja Jere Marttila perustaman tuottaja- / DJ-duon nimeltä STEREO.

Viime syksynä tauolle jääneen, ja paluun vuonna 2021 tekevän Haloo Helsinki! –yhtyeen kitaristi-säveltäjät Leo Hakanen ja Jere Marttila perustivat tuottaja- / DJ-duon nimeltä STEREO. Ensimmäiset biisit ”Vuosien päästä (feat. Etta) ja 74” julkaistaan tänään perjantaina 1.2.2019. Albumi julkaistaan loppuvuodesta 2019.

STEREO tullaan näkemään keikalla ensimmäistä tulevana keväänä, yhtye esiintyy suurimmilla festivaaleilla kesällä 2019.

Leo ja Jere toimivat STEREO:n biisintekijöinä, vokalisteina ja tuottajina. ”Vuosien päästä” -biisin on miksannut Miles Walker, joka tunnetaan mm. artistien Beyonce, Bruno Mars, Coldplay, Rihanna ja Steve Aoki tuotantojen takaa.

Albumilla tulee vierailemaan myös maamme ykkösrivin artisteja. STEREO:n ensimmäisen videon voi tsekata https://www.youtube.com/watch?v=Sgqx9APSPhI

”Olemme todella fiiliksissä tästä uudesta Duo:sta. Meillä on ollut pitkään haaveena tehdä EDM-musiikkia, ja nyt Haloon jäädessä tauolle, saimme mahdollisuuden toteuttaa tämän projektin. Aiomme viedä kotimaisen EDM-musan nextille levelille!” – Leo ja Jere kommentoivat

Solar Sound Festival kiinnittänyt aiemmin jo Pyhimyksen sekä Bomfunk MC’s:n

Suomen suosituimpien artistien joukkoon nousseen Pyhimyksen ”Neljä vuodenaikaa: Kesä” on ainutlaatuisen konserttikiertueen neljäs ja viimeinen osa. Pitkän linjan räppärin huippusuositut ”Neljä vuodenaikaa” -konsertit ovat keskenään erilaisia, teeman mukaan suunniteltuja kokonaisuuksia, joita kuvaa parhaiten sana ennennäkemätön. Kiertue rantautuu elokuussa myös Solar Soundiin.

”Itse pitkästyn helposti konserteissa ja haluan kehittää keikkakokemusta mielenkiintoisemmaksi ja yllätyksellisemmäksi, sen sijaan, että panostaisin pelkkään määrälliseen isouteen. En halua paljastaa liikaa etukäteen, mutta todella ainutkertaisia festarikonsertteja on luvassa”, valottaa Pyhimys.

Oivaltavista ja moniulotteisista lyriikoistaan tunnetun Pyhimyksen ”Tapa poika” oli vuoden 2018 myydyin ja puhutuin albumi. Siltä lohkaistu single ”Jättiläinen” oli yli 10 miljoonalla soitollaan vuoden eniten streamannut kotimainen kappale. Helmikuun Emma Gaalassa peräti neljässä kategoriassa ehdolla olevan artistin suosio on näkynyt myös keikoilla. Kevään 2018 loppuunmyyty 14 kaupungin levynjulkaisukiertue sisälsi mm. kolme peräkkäistä iltaa Tavastia-klubilla.

Syksyllä Pyhimys tähditti tuoreinta Vain Elämää -kautta. Naisten kohtelua musiikkimaailmassa kritisoiva ”Mulkut”-versiointi Ellinooran ”Nartut”-biisistä on ollut tähän mennessä kyseisen kauden streamatuin kappale. Pyhimys tunnetaan myös Teflon Brothersin ja edesmenneen Ruger Hauer-yhtyeen jäsenenä.

……………………………………………………

Komeetan lailla Euroopan popmarkkinoille vuosituhannen vaihteessa nousseen Bomfunk MC’s -yhtyeen In Stereo –esikoisalbumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Albumilta irrotettu Freestyler-single nousi listaykköseksi yhdessätoista eri maassa ja oli vuonna 2000 Euroopan myydyin single. Nyt tämä yhä Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva bändi juhlistaa kaksikymmenvuotismerkkipaaluaan palaamalla ensi kesänä keikkalavoille alkuperäiskokoonpanossaan. Kesän 2019 keikoilla Raymondin ja Gismon lisäksi lavalle nousee yhtyeen tuottajana alusta asti toiminut JS16 (Jaakko Salovaara). Bomfunk MC’s heittää ensi kesänä kuusi festivaalikeikkaa, joista yksi nähdään Seinäjoella, Solar Soundissa.

Freestyler-hitistään tunnetun yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Katso Miikka Lommin ohjaama Freestyler –video täältä.

Solar Sound julkaisee koko ohjelman sekä päiväkohtaiset esiintyjät 22.2.2019. Samalla kaikki lipputyypit tulevat myyntiin.

JULKAISTUT ARTISTIT TÄHÄN MENNESSÄ:
STEREO /
BOMFUNCK MC’S / PYHIMYS – NELJÄ VUODENAIKAA: KESÄ

Pin It on Pinterest