Kolme kovaa kiinnitystä Solar Soundiin – festivaalin lipunmyynti hurjasti viime vuotta edellä!

Seitsemännen kerran Seinäjoella järjestettävä urbaanin musiikin festivaali Solar Sound Festival julkaisee kolme uutta artistia. Nyt julkaistavat esiintyjät ovat JVGVesta sekä Gettomasa.

Jaren ja VilleGallen vuonna 2009 perustamaa rap-duoa JVG:tä ei turhaan tituleerata Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi: duolla on hallussaan lukuisia Spotify-ennätyksiä, yhdeksän Emma-palkintoa sekä useampi loppuunmyyty Hartwall Arena -keikka. JVG:n Tarkenee ja Hehkuu ovat olleet historian ensimmäiset suomenkieliset kappaleet, jotka rikkoivat 10 miljoonan striimin rajan ja kappaleet ovat myös kaikkien aikojen striimatuimmat suomenkieliset kappaleet.  RATA/RAITTI -albumin kaikki kymmenen kappaletta nousivat heti julkaisun jälkeen Suomen Spotifyn Top10-listalta ja julkaisupäivän kokonais-striimit olivat huikeat 915 000. Samaan on pystynyt aikaisemmin ainoastaan kotimainen rap-artisti Cheek.

Vuoden tulokas- Emma-palkinnolla helmikuussa 2019 palkittu Vesta on kohonnut nopeasti suosituimpien kotimaisten naisartistien joukkoon. Kolmas kiinnitetty artisti Gettomasa on myös kohoamassa kotimaisten suosituimpien rap-artistien eturiviin. Gettomasa julkaisi uuden albuminsa toukokuussa 2019 ja kymmenen albumin kappaletta nousivat hetkellisesti Suomen Spotify Top 20 -listalle.

Solar Sound Festival on kiinnittänyt jo aiemmin peräti kuudella musiikkialan arvostetuimmalla Emma-palkinnolla helmikuussa palkitun Pyhimyksen, paluun ensi kesänä muutamalla festivaalilla tekevän Bomfunk MC’s:n sekä Haloo Helsinki -yhtyeestä tuttujen Jeren ja Leon uuden kokoonpanon STEREO:n. Muita jo aiemmin julkaistuja artisteja ovat mm. Pikku GReino Nordin, EvelinaTeflon BrothersLukas LeonNikke AnkaraTIPPA sekä Petri Nygård.

Festivaali tiedotti aikaisemmin siirtyvänsä ensi kesänä kokonaisuudessaan Seinäjoen Kirkkokadulle siirtyen näin ollen myös hieman lähemmäs kaupungin ydinkeskustaa. Tapahtuman kokonaiskapasiteetti kasvaa samalla päiväkohtaisesti useammalla tuhannella kävijällä.

“Solar Soundin lipunmyynti on tällä hetkellä reilusti edellä aiempia vuosia. Solar Sound Festivalin lauantain päiväliput on myyty loppuun kahdesti peräkkäin vuosina 2017 ja 2018, joten tänä vuonna myyntitahdin säilyessä koko tapahtuma voidaan myydä jopa ennakkoon loppuun. Tänä kesänä festivaalin historiassa käännetään uusi sivu, kun siirrymme kokonaisuudessaan suuremman päiväkohtaisen kapasiteetin mahdollistavalle Kirkkokadun katualueelle. Tavoitteemme on kasvattaa tapahtumaa entisestään lähivuosien aikana. Tänä vuonna Solar Soundin ohjelma suosii erityisesti kotimaisia artisteja, Mukana onkin laaja kirjo tämän hetken eturivin artisteja soittolistojen kärjestä. Nyt julkaistu kova kotimainen kolmikko täydentää ohjelmiston upeasti. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Solareille viettämään kesän parasta viikonloppua musiikin ja loistavan tunnelman parissa!” -Tommi Mäki, festivaalijohtaja

……………………………………………………

Päiväkohtainen ohjelma / Solar Sound Festival:

Perjantai 2.8:

JVG
EVELINA
PIKKU G
TIPPA
REINO NORDIN
PETRI NYGÅRD

Lauantai 3.8:

BOMFUNK MC’s
PYHIMYS
GETTOMASA
VESTA
NIKKE ANKARA
TEFLON BROTHERS
STEREO

Pin It on Pinterest